Waarom moet ik eerst boos worden voordat ze doen wat ik vraag?

Als je een beetje op mij lijkt, dan denkt je goed en veel na over hoe je je kinderen op wil voeden. Toen mijn kinderen nog kleiner waren, wist ik dat ik ze de ruimte wou geven die ze nodig hadden om zichzelf te worden. Autonomie. Ik las veel over onvoorwaardelijk opvoeden en attachement parenting. En vervolgens ben ik daar mee vol aan de slag gegaan, draagdoeken, borstvoeding, samen slapen en niet straffen of belonen.

Ik heb jarenlang teams gecoacht op communicatie en interactie. Ik heb met mensen met autisme gewerkt en met psychische kwetsbaarheid. Ik weet precies wat ik moet zeggen en hoe. Waarom lukte het me dan niet in mijn eigen gezin??

Het liep helemaal niet zo makkelijk. Ralph werd prematuur geboren en borstvoeding kwam helemaal niet goed op gang. Draagdoeken, borstvoeding, een natuurlijke bevalling werden allemaal door medische redenen en angst bemoeilijkt, afgeraden of zelfs onmogelijk. Bovendien vond mijn moeder al die theorieën grenzeloos en merkte ik dat ik ook met mijn man vaak niet op één lijn zat. Het duurde een tijd voordat ik zelf weer wist wat bij ons klopte. Inbakeren, of toch niet, samen slapen of toch niet, draagdoeken, voorgevormde draagzakken, kinderwagen ik ging alle kanten uit.

Ik herkende mezelf niet meer

Ik deed maar wat en ik twijfelde aan alles. Het leek wel of ik elk besluit steeds opnieuw moest nemen en als ik dan eindelijk dacht dat ik het gevonden had, bracht iemand anders me weer aan het twijfelen. Erg vermoeiend.

Het is allemaal goed gekomen, maar het heeft mij even gekost om te leren voor mezelf en mijn waarden te blijven staan. Leuk, die waarden, maar als je doodsangsten hebt uitgestaan, als je nachtrust ver te zoeken is en je man niet bepaald je rots in de branding is, dan zijn je waarden leuk bedacht en gauw vergeten. Bovendien veranderde door de komst van de kinderen zoveel in mijn leven, dat mijn kernwaarden meer dan ooit in het gedrang kwamen omdat ik steeds meer ging doen wat ik eigenlijk niet wou. Dat leverde stress op en het duurde bij mij even voordat ik er achter was wat ik dan wel wou, zodat ik kon stoppen met dingen doen die meer energie kosten dan opleveren.

Ik wil jou mijn leermomenten besparen

Het kan zwaar zijn! Maak niet dezelfde fout die ik gemaakt heb. Ik dacht dat ik het zelf wel kon, dat ik door genoeg boeken te lezen en op forums of facebookgroepen met andere moeders te praten, en er veel en lang over na te denken, ik er wel uit zou komen. Maar wat voor anderen werkt, werkt niet voor mij. Daar moest ik achter komen. Het heeft mij op de dag veel tijd en energie gescheeld toen ik alleen nog maar ging doen wat voor mij van belang was.

Tijd en energie

Het heeft mij op de dag veel tijd en energie gescheeld toen ik alleen nog maar ging doen wat voor mij van belang was.

Je kinderen groeien door en hebben jou nodig. Jouw verhaal en geschiedenis is zo uniek, daar hebben die andere moeders geen weet van en die kunnen jou nooit echt verder helpen. Eventjes misschien, maar niet duurzaam. Sommige stukjes wel, maar niet alles.

Je hoeft dus ook geen veganistische draagmama te zijn of borstvoeding te geven en het mag natuurlijk wel. Wel vaccineren, of niet, het maakt niet uit. Want daar gaat het uiteindelijk helemaal niet om. Het gaat er juist om wat voor jou belangrijk is en dat je je door niemand laat tegenhouden, klein houden, uitlachen, corrigeren of onzeker maken. Wat een tijd en energie zou dat schelen!!

Jij hebt een keuze. Je kunt zelf het wiel uit gaan vinden of met mij een kort traject doen waarin ik met jou je belangrijkste waarden in kaart ga brengen en je laat zien hoe je ondanks slaapgebrek, bemoeienis van anderen en je eigen angsten en zorgen bij die voor jou zo wezenlijke waarden kan blijven.

Wat maakt het authentiek opvoeden volgens je waarden nu moeilijk?

 • Je weet niet precies welke waarden dat nou zijn.
 • De mening van je omgeving beïnvloedt je ook, wat is nou van jou, en wat is van de ander?
 • Je twijfelt, vooral midden in de nacht, of je het het allemaal de moeite wel waard is
 • Je vraagt je af of jouw waarden wel goed genoeg zijn, misschien zijn de waarden van anderen beter om te volgen
 • Je hebt geen zin in discussie met de Juf of met andere ouders of met je (schoon) moeder
 • Je bent bang dat als je echt voor jezelf gaat staan, mensen je zullen afwijzen

Voordeel van leven volgens jouw waarden

 • Het is authentiek dus je weet altijd wat je moet doen
 • Je houdt tijd over doordat je niet meer doet wat je denkt dat anderen vinden dat je moet doen
 • Je houdt tijd over doordat je niet meer twijfelt of iets wel bij jou of jullie past.
 • Je houdt energie over omdat de stemmen die je in je hoofd hebt over wat er allemaal zou kunnen misgaan, wat anderen vinden, hoe het zou moeten, stiller worden
 • In verbinding met jouw waarden kun je geloofwaardig grenzen stellen
 • Als het tegenzit verander je je acties, maar niet de richting, je blijft in de juiste richting gaan, ook als de omstandigheden veranderen, ook als je kinderen ouder worden. Ze blijven richtinggevend. Je hoeft niet elk jaar bij alle ontwikkelingen opnieuw op zoek naar wat jij hiermee wil. Je weet het al.
 • Je kinderen weten sneller waar ze aan toe zijn en respecteren jouw grenzen.
 • Je kinderen leren dat ze zichzelf mogen zijn, ook als dat ingewikkeld is voor anderen.
 • Leven vanuit jouw authentieke waarden zorgt voor eerlijke, zuivere relaties, dus ook met je partner en op je werk. (een aantal ouders is na dit traject ander werk gaan zoeken)

Het bepalen van jouw waarden is een eerste stap in de richting van autonoom opvoeden. Laat je deze stap achterwege, dan bouw je een kaartenhuis dat steeds in zal storten als er iets gebeurt waar je nog niet over na had gedacht. En reken er maar op dat dat gaat gebeuren want niets is zo onvoorspelbaar als opvoeden. Wacht niet tot het instort, ga nu aan de slag met jouw unieke waarden.

Hoeveel uren online zoeken zijn er nog nodig voordat je deze keuze kan maken?

Met mijn kennis en coachervaring leid ik je stap voor stap door het proces om jouw waarden te verwoorden. Ik ga je bewust maken waar je jezelf tegenhoudt om volgens je waarden je kinderen op te voeden met bewezen effectieve oefeningen en ik ga je helpen om een plan te maken om hiervoor te gaan en te blijven staan. Jouw plan.

Neem het besluit vandaag nog om te kiezen voor meer verbinding en rust in jouw gezin, zodat jij kan bijdragen aan een ontwikkeling in de richting die past bij wat jij belangrijk vind in dit leven, de toekomst voor jouw kinderen.

Investering in dit traject €257,- incl. BTW

Wat bevat dit traject?

 • 3 sessies van 1,5 uur coaching 1 op 1 in mijn praktijk en/ of online
 • Een praktisch werkboek/ reader met oefeningen en theorie.
 • Als je alle stappen hebt gedaan, dan staan jouw waarden en jouw plan als een stevige boom in de grond en weet jij precies waarmee je de wortels moet voeden om jouw gewenste oogst te laten groeien.

Welk resultaat krijg je?

 • Jouw waarden helder
 • Daarmee je triggers en acceptatiegrens verklaard
 • Handvatten om deze te hanteren
 • Stappen om authentiek te gaan doen wat je moet doen

Als je niet weet waar je voor staat, ga je je boom met de verkeerde compost en vervuild water voeden en gaan er andere dingen groeien! Dan krijgt het onkruid veel kans en komt er een schrale oogst.

Als je elke dag investeert in wat voor jou belangrijk is, scheelt jou dat energie, tijd en stress. Dan loop je geen kansen mis, want dan bouw je elke dag aan wat voor jou essentieel is. Doe het nu het nog het grootste effect heeft op de ontwikkeling van jouw kinderen!

Investering is NU slechts €257,-