Tijd om jezelf beter te begrijpen 

Authentiek Opvoeden Traject

Yes!! Ik schrijf me in voor dit traject van 3 sessies omdat ik wil leren om echt voor mezelf te gaan staan, te gaan doen wat bij mij past om op te bloeien.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden?*
Marketing door

Waarom moet ik eerst boos worden? 

Waarom moet ik het 100x zeggen?

In dit traject ga je ontdekken hoe jij vanuit jouw authentieke waarden kunt gaan zeggen wat je bedoelt. Ik leer je je emoties te hanteren en hoe je er niet zo door overweldigd wordt én jezelf uiterst serieus te nemen door echt te gaan doen wat nodig is om op te bloeien en je kinderen ook helemaal de leukste versies van zichzelf kunnen worden.

Investering is slechts €384,- 

Introductie aanbod: NU tot 9 april 18.00 €197,

Wil jij dat ook? Schrijf je in door je naam en adres in te vullen. 

Als je dat doet vóór 9 april, dan krijg je er nog een toffe online communicatie training bij! Lees hieronder meer daarover

Als je een beetje op mij lijkt, dan denk je goed en veel na over hoe je je kinderen op wil voeden. Toen mijn kinderen nog kleiner waren, wist ik dat ik ze de ruimte wou geven die ze nodig hadden om zichzelf te worden. Autonomie. Ik las veel over onvoorwaardelijk opvoeden en attachement parenting. En vervolgens ben ik daar mee vol aan de slag gegaan, draagdoeken, borstvoeding, samen slapen en niet straffen of belonen.

Ik deed maar wat en ik twijfelde aan alles. Het leek wel of ik elk besluit steeds opnieuw moest nemen en als ik dan eindelijk dacht dat ik het gevonden had, bracht iemand anders me weer aan het twijfelen. Erg vermoeiend.

Het is allemaal goed gekomen, maar het heeft mij even gekost om te leren voor mezelf en mijn waarden te blijven staan. Leuk, die waarden, maar als je doodsangsten hebt uitgestaan, als je nachtrust ver te zoeken is en je man niet bepaald je rots in de branding is, dan zijn je waarden leuk bedacht en gauw vergeten. Bovendien veranderde door de komst van de kinderen zoveel in mijn leven, dat mijn kernwaarden meer dan ooit in het gedrang kwamen omdat ik steeds meer ging doen wat ik eigenlijk niet wou. Dat leverde stress op en het duurde bij mij even voordat ik er achter was wat ik dan wel wou, zodat ik kon stoppen met dingen doen die meer energie kosten dan opleveren. 

Hallo,

Ik ben Fabien Schiereck

Ik heb jarenlang teams gecoacht op communicatie en interactie. Ik heb met mensen met autisme gewerkt en met psychische kwetsbaarheid. Ik weet precies wat ik moet zeggen en hoe. Waarom lukte het me dan niet in mijn eigen gezin??

Het liep niet makkelijk. Ralph werd prematuur geboren en borstvoeding kwam niet goed op gang. Draagdoeken, borstvoeding, een natuurlijke bevalling werden allemaal door medische redenen of angst bemoeilijkt, afgeraden of zelfs onmogelijk. Bovendien vond mijn moeder al die theorieën maar grenzeloos en merkte ik dat ik ook met mijn man vaak niet op één lijn zat. Het duurde een tijd voordat ik zelf weer wist wat bij ons klopte. Inbakeren, of toch niet, samen slapen of toch niet, draagdoeken, voorgevormde draagzakken, kinderwagen ik ging alle kanten uit en besloot elke dag opnieuw iets anders in de hoop dat dat ging werken, om er de volgende dag alweer aan te twijfelen. Ik werd gek van mezelf

Coachpraktijk Hartig Opvoeden

Ik wil jou mijn leermomenten besparen

Het kan zwaar zijn! Maak niet dezelfde fout die ik gemaakt heb. Ik dacht dat ik het zelf wel kon, dat ik door genoeg boeken te lezen en op forums of facebookgroepen met andere moeders te praten, en er veel en lang over na te denken, ik er wel uit zou komen. Maar wat voor anderen werkt, werkt niet voor mij. Daar moest ik achter komen. Het heeft mij op de dag veel tijd en energie gescheeld toen ik alleen nog maar ging doen wat voor mij van belang was.

Je kinderen groeien door en hebben jou nodig. Jouw verhaal en geschiedenis is zo uniek, daar hebben die andere moeders geen weet van en die kunnen jou nooit echt verder helpen. Eventjes misschien, maar niet duurzaam. Sommige stukjes wel, maar niet alles.

Tijd en Energie

Het heeft mij op de dag veel tijd en energie gescheeld toen ik alleen nog maar ging doen wat voor mij van belang was. Het gaat er juist om wat voor jou belangrijk is en dat je je door niemand laat tegenhouden, klein houden, uitlachen, corrigeren of onzeker maken. Wat een tijd en energie zou dat schelen!! 

Wat is voor jou belangrijk

Je hoeft dus ook geen veganistische draagmama te zijn of borstvoeding te geven en het mag natuurlijk wel. Wel vaccineren, of niet, het maakt niet uit. Want daar gaat het uiteindelijk helemaal niet om. 

Als je jezelf kent en weet waar je voor staat, zul je veel minder door de mening van anderen aan jezelf gaan twijfelen. 

Je hebt een keuze

 Je kunt zelf het wiel uit gaan vinden of met mij een kort traject doen waarin ik met jou je belangrijkste waarden in kaart ga brengen en je laat zien hoe je ondanks slaapgebrek, bemoeienis van anderen en je eigen angsten en zorgen bij die voor jou zo wezenlijke waarden kan blijven.

Wat maakt het moeilijk om je vast te houden aan je waarden? 

01


Je weet niet precies wat je diepere waarden zijn. Het lijkt soms alsof je waarden zelfs conflicteren met elkaar. Je wil wel rust maar je neemt geen pauzes, want je wil ook je belofte nakomen en je werk afkrijgen. Of je wil wel fit en gezond zijn maar ook chocola en een wijntje want je vind zelfliefde ook belangrijk

02


 Je kan toch niet alleen maar doen wat jij wil? Het is toch ook belangrijk om rekening te houden met anderen? 

03


Je weet wel wat voor jou belangrijk is, maar je weet niet of die zaken goed genoeg zijn. Wie zit daar nou op te wachten? Straks zeggen je kinderen dat ze er niks aan hebben gehad! Heb je hun jeugd er mee verpest! 

04

Je hebt net een beetje door wat je belangrijk vind bij de opvoeding, en je partner zit er heel anders in en loopt dwars door je plannen heen. Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan! 

Wat levert het op als je gaat leven volgens jouw waarden

Nooit meer twijfelen

Onder conflicterende belangen, zitten altijd weer diepere waarden. Goed om die te ontdekken. Dan kun je daarop besluiten nemen en weet je makkelijker waar het jou echt om gaat. Het is authentiek dus je voelt en weet altijd wat past voor jou. Je houdt tijd over omdat je je niet meer afvraagt wat anderen vinden of zouden doen, je hoeft niet meer te vergelijken

Rust

Je houdt energie over omdat de stemmen die je in je hoofd hebt over wat er allemaal zou kunnen misgaan, wat anderen vinden, hoe het zou moeten, stiller worden

Bovendien kun je sneller besluiten nemen vanuit liefde in plaats van uit angst en hou je tijd over. 

Duidelijk voor je kinderen

In verbinding met jouw waarden kun je geloofwaardig grenzen stellen

Je kinderen weten sneller waar ze aan toe zijn en respecteren jouw grenzen.

Je kinderen leren dat ze zichzelf mogen zijn, ook als dat ingewikkeld is voor anderen. 

Meer verbinding met je gezin

Leven vanuit jouw authentieke waarden zorgt voor eerlijke, zuivere relaties, dus ook met je partner en op je werk. Je relaties zijn oprechter om mensen weten wat ze aan je hebben.  je voelt ook beter aan wanneer iemand over je grens gaat en past je niet langer aan. Je krijgt glashelder wie je wil zijn en dat geeft perspectief (een aantal ouders is na dit traject ander werk gaan zoeken)

Verhalen van klanten

Vandaag weer een coachingssessie gehad bij Fabien @hartigopvoeden. Verhelderend, direct, confronterend, leerzaam en ook heel gezellig. Ik durf te leren en ik ga de confrontatie met mezelf aan!! Hartigopvoeden is een aanrader! 

Krista

Mama van een slimme peuter, Maatschappelijk werker i.o. 

Fabien wist binnen 1 telefoongesprek de vinger op de zere plek te leggen. En in de gesprekken daarna bleef ze dat doen. Maar altijd op den liefdevolle manier. Ik groeide in zelfinzicht en was snel in staat bepaald gedrag van mezelf wat ik zelf als lastig ervaarde, aan te passen. Ik zag de mogelijkheden en de correlatie met mijn eigen jeugd. Daarnaast werd de relatie met mijn dochter, nog beter

Jessica

Alleenstaande moeder van een kleuter, business coach

Erg verhelderend met vragen die je jezelf anders nooit stelt. Idereen lijkt nieuwe energie te vinden om het thuis gezellig te maken

Kasper

Vader van een jongen en een meisje, Programmeur

Programma Overzicht

01.

Acceptatiegrens
 • welk gedrag vind jij onacceptabel en wanneer gaat iemand jouw grens over? 
 • Wil je leren duidelijk zijn, accepteren of voorkomen dat de verbinding verbroken wordt? 
 • Met de Mat (GordonMethode) 

02.

Kernwaarden
 • We doen een oefening om je kernwaarden tussen alles wat jij belangrijk vindt, er uit te filteren. 
 • Dit is meestal verrassend
 • We gaan op zoek naar jouw lijfspreuk zodat dat je kan helpen bij toekomstige dilemma's 

03.

Actieplan
 • Een doel zonder plan is een wens
 • Welke voeding gaat jou echt helpen groeien? 
 • Hoe voorkom je dat er weer onkruid gaat groeien? Hoe vaak moet je checken en wieden? 
 • Wat ga je elke dag doen, wat elke week en wat af en toe? 

Als je niet weet waar je voor staat, ga je je boom met de verkeerde compost en vervuild water voeden en gaan er andere dingen groeien. Dan krijgt het onkruid veel kans en komt er een schrale oogst.

Als je elke dag investeert in wat voor jou belangrijk is, scheelt jou dat energie, tijd en stress. Dan loop je geen kansen mis, want dan bouw je elke dag aan wat voor jou essentieel is. Doe het nu het nog het grootste effect heeft op de ontwikkeling van jouw kinderen!

Investering is slechts €384,- 

Introductie aanbod: NU tot 9 april 18.00 €197,

Bonus:

Wie voor 9 April zich inschrijft krijgt de online cursus Hartige woorden er gratis bij! 5 video's met de theorie van vreedzaam communiceren stapsgewijs uitgelegd met handvatten om meteen in je gezin toe te passen TWV 47,-

Veel gestelde vragen: 

Hartig opvoeden 

Is het online of live? 

Dat kan beide. De eerste sessie is ideaal in mijn praktijk. Dat heeft mijn voorkeur, maar inmiddels weet ik dat alles ook online kan. 

Ik weet zelf niet goed wat ik nodig heb. Is dat erg? 

Zeker niet. Tijdens de sessie komen we daar wel achter. Het is sowieso meestal iets anders dan wat mensen zelf dachten

Ik wil liever meteen Vreedzaam leren communiceren, de rest is voor mij niet handig of nodig, kan dat? 

Ik raad het je sterk af. Als je jezelf niet goed kent en ik ga je leren vreedzaam communiceren, dan is de kans groot dat je een trucje gaat leren dat niet altijd op jou van toepassing gaat zijn. Ik heb daar slechte ervaringen mee. Bijna iedereen wil het liefst meteen kunnen zeggen wat ze bedoelen en de eerste stappen overslaan, maar dat lukt gewoon niet als je je niet bewust bent van de processen in jouzelf. 

 • Leonard Springerlaan 465, 2033SW, Haarlem, Nederland
 • fabien@hartigopvoeden.nl
 • 0610752831

Autonoom opvoeden

Het bepalen van jouw waarden is een eerste stap in de richting van autonoom opvoeden. Laat je deze stap achterwege, dan bouw je een kaartenhuis dat steeds in zal storten als er iets gebeurt waar je nog niet over na had gedacht. En reken er maar op dat dat gaat gebeuren want niets is zo onvoorspelbaar als opvoeden. Wacht niet tot het instort, ga nu aan de slag met jouw unieke waarden.

Hoeveel uren online zoeken zijn er nog nodig? 

Met mijn kennis en coachervaring leid ik je stap voor stap door het proces om jouw waarden te verwoorden. Ik ga je bewust maken waar je jezelf tegenhoudt om volgens je waarden je kinderen op te voeden met bewezen effectieve oefeningen en ik ga je helpen om een plan te maken om hiervoor te gaan en te blijven staan. Jouw plan.

Neem het besluit vandaag nog om te kiezen voor meer verbinding en rust in jouw gezin, zodat jij kan bijdragen aan een ontwikkeling in de richting die past bij wat jij belangrijk vind in dit leven, de toekomst voor jouw kinderen. 

Wat bevat dit traject? 

 • 3 sessies van 1,5 uur coaching 1 op 1 in mijn praktijk en/ of online
 • Een praktisch werkboek/ reader met oefeningen en theorie.
 • Als je alle stappen hebt gedaan, dan staan jouw waarden en jouw plan als een stevige boom in de grond en weet jij precies waarmee je de wortels moet voeden om jouw gewenste oogst te laten groeien. 
 • Welk resultaat krijg je? 

  •  Jouw waarden helder
  • Daarmee je triggers en acceptatiegrens verklaard
  • Handvatten om deze te hanteren
  • Handvatten voor waardevol communiceren in je gezin
  • Een plan met stappen om authentiek te gaan doen wat je moet doen

  Als je niet weet waar je voor staat, ga je je boom met de verkeerde compost en vervuild water voeden en gaan er andere dingen groeien. Dan krijgt het onkruid veel kans en komt er een schrale oogst.

  Als je elke dag investeert in wat voor jou belangrijk is, scheelt jou dat energie, tijd en stress. Dan loop je geen kansen mis, want dan bouw je elke dag aan wat voor jou essentieel is. Doe het nu het nog het grootste effect heeft op de ontwikkeling van jouw kinderen!

  Investering is slechts €384,- 

  Introductie aanbod: NU tot 9 april €197,