Hey , Dank je wel voor het
downloaden van dit e-book!

Zelfleiderschap


Zelfleiderschap is de basis voor autonomie. Door dit Ebook te downloaden neem je in elk geval het initiatief. In alle jaren die ik in de zorg heb gewerkt en de tijd dat ik nu zelf moeder ben heb ik éen ding wel geleerd en dat is dat iedereen verschillend reageert op elkaar. Je kunt nog zo goed zijn in communicatie, je zal je steeds weer op nieuw op de ander af moeten stellen. Veel collega's vonden dat zwaar om steeds om te schakelen naar waar de ander behoefte aan heeft. 

Dat geldt voor kinderen natuurlijk net zo. Vanaf het begin dat ik kinderen had, vond ik het razend interessant om te zien hoe zij zich ontwikkelden. Beide kinderen hadden hun eigen wil en hun eigen kijk op dingen. Zo fascinerend. Zo verschillend van elkaar en ook van mij. Ik kon dus niet altijd van mezelf uitgaan als ik mijn kind wou begeleiden in het groot worden en wat ik bij de een leerde, werkte vervolgens helemaal niet voor de ander. Kon ik weer opnieuw beginnen. 

Ik heb daarom ook geen methode ontwikkelt die voor iedereen op één manier werkt. De Hartig Opvoeden methode gaat er juist om dat je eerst gaat zien wie jij bent en wie je kinderen zijn, voordat je allemaal plannen gaat maken. Heel veel leesplezier en ik hoor heel graag wat je er van vindt! 

Wil je liever luisteren in plaats van lezen?

Klik op de Podcast afbeelding om naar de aflevering te gaan in spotify

Gratis Masterclass

Masterclass

06-04-2022

19:30 uur

Deze Artikelen helpen ook...


Kanniet ligt op het kerkhof

‘Hou er nou maar over op’, dat zei mijn man Paul van