Wil jij minder stress en meer rust en gezelligheid? Wil je je kinderen op zien bloeien met zelfvertrouwen en behulpzaamheid?

Je wil een gezin waar het gezellig is. Waar je kinderen het fijn vinden om thuis te komen en waar iedereen zichzelf kan zijn. Een gezin dat warm is en waar je zelfvertrouwen groeit. Waar iedereen naar leeftijd bijdraagt in het huishouden en waar genoeg tijd voor elkaar is om echt te leren relaties op te bouwen en ook autonoom te leren zijn. Waar kinderen later aan terug zullen denken: “zo wil ik het ook voor mijn kinderen”

In 7 groepssessies deel ik met jou hoe ik thuis weer rust kon creëren en het ook nog gezellig werd en denk ik met je mee hoe jij dat in jouw situatie ook voor elkaar kan krijgen.

Deze training is waardevol voor jou als jij je herkent in de volgende beschrijvingen:

 • In plaats van gezelligheid, is er veel discussie, elkaar corrigeren, opjagen, commanderen en boos worden omdat na 100 keer vragen het nog steeds niet gebeurt. (schoenen aan, tafel dekken, huiswerk maken e.d.)
 • Je hebt al veel gelezen en adviezen gekregen maar het lijkt allemaal niet helemaal van toepassing op jouw kind, ligt het nou aan jou of hoe zit dat?
 • Driftbuien van je kind zijn moeilijk te hanteren en zelf blijk je er ook wat van te kunnen. Waar komt die boosheid vandaan??
 • Je wil goed met je kind communiceren maar je eigen emoties zitten je vaak in de weg
 • Autonomie, zelfstandigheid en zelfvertrouwen vind je wel heel belangrijk maar je weet niet hoe je je kind dat bij kan brengen als er steeds alleen maar strijd is
 • Er is sprake van anders denken door (vermoeden van) hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid, ADD, ADHD, beeld-denken, autisme of iets waardoor je kind veel onbegrepen gedrag vertoont.
 • Ook al begrijp jij je kind vaak niet, je begrijpt al meer dan de juf of je partner en je worstelt met het overbrengen van jouw inzichten hierover, ze zien niet wat jij ziet
 • Je vindt eigenlijk dat je het zelf moet kunnen, hulp vragen staat niet in je woordenboek
 • Je zit met je partner niet altijd op dezelfde lijn, je zou willen dat je niet zoveel hoefde uit te leggen
 • Je besteedt veel tijd aan zoeken naar oplossingen om het gezinsleven lichter en dragelijker te krijgen
 • Uiteindelijk verlies je steeds je geduld, wat je ook probeert.

Kortom, als deze situatie nog langer duurt dan groeien jouw kinderen niet op in dat gezellige, warme en gelukkige gezin dat jij voor ogen had. Dan gebeurt precies dat wat je je had voorgenomen dat jou niet zou overkomen.

Hoe zou het zijn als het bij jou thuis weer gezellig is. Dat er spelletjes worden gespeeld en iedereen op tijd aan tafel komt. Dat je kinderen het heus niet altijd met je eens hoeven zijn, en dat daar goede gesprekken over kunnen worden gevoerd waarin iedereen zich gehoord voelt. Als jij precies wist wat je moest zeggen om je kinderen duidelijk te maken wat ze moeten gaan doen zodat ze het ook gaan doen. Als jij ontdekt hoe jij je emoties kan hanteren en dan kunnen je kinderen datook leren. Als jouw kinderen later kunnen zeggen: mama/ papa zorgde er altijd voor dat we het leuk bleven houden thuis en ik heb zo geleerd om dat zelf ook te kunnen. Dat jouw kinderen leren hoe zij voor zichzelf kunnen blijven staan zonder onzekerheid of schaamte en met de vaardigheid tot verbinden en communiceren.

Wacht dan niet langer! In 7 weken bouw je het fundament voor een gezellig en geduldig gezin waarin iedereen kan opbloeien

Ik doe geen loze beloftes, de Hartig Opvoeden Methode werkt. Het heeft er voor gezorgd dat ik het thuis weer gezellig kreeg en er minder ruzies waren, dat mijn kinderen mee gingen helpen aan het huishouden en dat er zonder mopperen tanden worden gepoetst. Dat zij zelf nadenken over wat veilig is, hoeveel snoep of beleg redelijk is en hoe zij met tegenslagen omgaan. Nog belangrijker, het heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf veel beter kan hanteren, ik heb minder snel een korter lontje en als er druk op de ketel komt, weet ik waar het ventiel zit en laat ik het niet meer zo snel ontploffen. De afgelopen jaren hebben 1 op 1 veel klanten hier profijt van gehad en het zelf ook ontdekt. Nu het weer kan, wil ik de kracht van de groep weer gebruiken om van elkaar te leren.

Investering € 497 NU Pilotprijs: €257,-

Je krijgt hiervoor:

 • Zeven Groepssessies waarin ik mijn kennis met je deel en jou coach om echt te gaan doen wat nodig is om het gezellig en goed georganiseerd te krijgen bij jullie
 • Een mooi werkboek waarin je je oefeningen kunt bijhouden
 • Een mooie full colour reader met alle theorie op een leesbare manier geschreven
 • Toegang tot twee videoreeksen met daarin uitgelegd hoe je meer aandacht en focus krijgt en hoe je beter kunt communiceren met oefeningen TWV €45
 • Een geheugenstick met oefeningen voor meer aandacht, concentratie, focus, compassie met ook oefeningen voor kinderen
 • Een helder plan voor jouw gezin waarin iedereen de mogelijkheid krijgt zichzelf te zijn, zich te ontwikkelen, zich veilig en verbonden te voelen

Doe mee met deze Pilot. Ontdek hoe jij invloed krijgt op hoe gezellig het bij jou is. Dat lijkt me een no brainer! Toch?

Sessie 1

Waar ligt jouw acceptatiegrens en wat wil je verbeteren in jouw gezin?

We maken een begin met het creëren van rust in jouw hoofd en je gezin.

Sessie 2

We gaan oplossingsgericht aan de slag. Hoe is jouw ideale situatie en wat draagt daar al aan bij? Waarom is rust creëren zo uitdagend en wat kan je daar nu zelf in gaan doen?

Sessie 3

Emoties hanteren. Dat is heel goed te leren. We zijn er vaak onterecht bang voor. Ontdek in deze sessie hoe je je bewust wordt van je eigen emoties en hoe je die serieus kunt nemen zonder drama

Sessie 4

Ik boodschap. De kracht van ik zeggen als je ik bedoelt. Ik ga je laten zien hoe dat werkt en we gaan natuurlijk oefenen hiermee. Communiceren vanuit behoeftes, luisteren en begrijpen

Sessie 5

Liefdevol confronteren. Je wil het zó kunnen zeggen, dat de ander zelf ook ziet en vindt: ik moet nu echt iets gaan doen zonder dat het als dwingend voelt en zonder de verbinding te verliezen

Sessie 6

Kritisch kijken naar jezelf en naar elkaar. Wat helpt er om minder kritisch te zijn naar jezelf en naar elkaar? Als het niet goed genoeg is, hoe krijg je dan weer rust?

Sessie 7

Nu komt alles nog éen keer bij elkaar. Wat kan je zelf en hoe communiceer je zo, dat de ander in beweging komt.

en hoe zorg je ervoor dat je het geleerde blijft toepassen

FAQ

 • Ik weet niet of nu het geschikte moment is voor mij om dit te gaan doen

Wanneer is het wel geschikt? Hoe lang wil je nog wachten? Als je blijft doen wat je altijd al deed, blijf je krijgen wat je altijd krijgt. Wanneer is een geschikt moment om je leven te veranderen? Het is aan jou, voor mij is het geen probleem.

 • Ik wil het zelf nog een tijdje proberen

Geen enkel probleem, weet alleen wel dat niemand zichzelf kan coachen. Je ziet je eigen blinde vlekken niet. Als je het in jouw jeugd niet geleerd hebt, dan gaat het niet snel komen, dan ben je er beter in voor je kleinkinderen, de vraag is of je zo lang wil wachten. Wat ik jou kan leren, kan je nooit zo snel zelf ontdekken. Dat gaat gewoon niet en is dat het je waard om nog langer het niet voor elkaar te hebben. Als jij je herkent in bovenstaande punten, ga er dan alsjeblieft iets mee doen, als het niet met mij is, zoek dan iemand op die beter bij jou past, maar ga dit niet in je eentje oplossen, want dat kan niemand.

 • Ik vind het wel een lang traject, heb je ook een korter traject?

Ik heb lang geprobeerd stappen over te slaan en mensen sneller tot resultaat te laten komen, dit is altijd mislukt. Hoe slim jij ook bent, je hebt echt al deze stappen nodig om het thuis en bij jezelf te veranderen. Door de videoreeks geef ik je veel ruimte om het in je eigen tempo te doen.

 • Ik heb niet altijd tijd voor huiswerk, is dat een probleem?

Dat mag je zelf kiezen. Ik geef je oefeningen mee die je kijk op jezelf en de mensen om je heen gaan veranderen. Hoe meer je oefent, des groter de impact op jouw gezin.

 • Ik woon niet in de buurt van Haarlem.

Ik vind het fijn als iedereen aanwezig is in mijn praktijk. Gelukkig is het ook gelukt de afgelopen tijd om steeds meer hybride te werken dus lukt het jou niet om fysiek aanwezig te zijn, dan creëren we de mogelijkheid om via Zoom aanwezig te zijn

 • Mijn partner wil niet met mij meedoen, is dat erg?

Ieder zijn proces, jij kiest hiervoor, je partner zal zijn/haar eigen weg moeten vinden. Voor mij is het geen probleem, ik werk met jou. Ik kan je wel leren hierover heel helder te communiceren zonder een conflict uit te lokken en leren hoe je loslaat of de ander verandert

 • Mijn partner wil heel graag meedoen, kan dat?

Je partner kan zelf een traject gaan doen, elke maand start er een nieuwe groep. Instappen in een bestaande groep doe ik niet, ivm openheid en veiligheid van de groep. Partners krijgen wel bij mij korting. Heb je een specifieke vraag, dan kunnen we ook een losse partnersessie boeken. Dat ligt aan de vraag en jullie behoefte.