gratis e-book

Zo gaat je kind uit zichzelf en zonder ruzie tandenpoetsen


download mijn e-book


Autonoom opvoeden

zonder straffen en belonen


Bewust omgaan met kinderen en Onvoorwaardelijk ouderschap zijn belangrijke ingrediënten bij de methode Hartig Opvoeden. Heeft jouw kind een sterke wil, en wil jij daar mee om kunnen gaan zonder dat je de bediende van je kind wordt, zonder straffen en belonen en zodanig dat jullie beide je met zelfrespect kunt ontwikkelen? 

Dan is dit E-book echt voor jou. Ik ga hier in op wat er nodig is om echt Autonoom op te voeden. De fases die je doorloopt en hoe belangrijk het is om vanuit gelijkwaardigheid te communiceren. 

Vooral als je je regelmatig voorneemt om niet boos te worden en het je toch overkomt. Als je wel weet wat je tegen de juf zou willen zeggen, maar het je strot niet goed uitkomt, als je zou willen dat je wist hoe je je aan kan passen en het tegelijkertijd zo belangrijk voor je is dat je jezelf kan blijven. 

wat leer je?


Voor jezelf staan

De open deur dat je eerst voor jezelf moet zorgen, voordat je er voor een ander kan zijn, maar dan specifiek bedoeld voor jou.  Jij hebt unieke behoeftes en het maakt nog al uit wat die zijn. Alleen als jij die kent, kun je leven vanuit jouw essentie. Als je ze niet goed kent, ga je opvoeden vanuit de essentie van anderen en daar wordt je nooit gelukkig van

Maak verbinding

In het E-book leg ik uit dat contact maken verder gaat dan het uitzenden van een boodschap. Ik leer je uit welke aspecten echte verbinding bestaat en hoe je kunt voelen wanneer je vanuit gelijkwaardigheid in verbinding staat met elkaar. Ook bij driftbuien en woedeaanvallen. Ook als je je grens aan wil geven. 

richting bepalen

Als je niet weet waar je heen wilt, blijf je in cirkeltjes ronddraaien. Ik laat je in de Ebook zien hoe je jouw kompas bepaalt zodat je jouw unieke richting kan bepalen en niet meer zoveel hoeft te twijfelen of je het wel goed doet. Het feit dat anderen de andere kant op lopen, wil niet zeggen dat jij verkeerd loopt! 

Communiceer effectief

Veel ouders denken, ik heb het toch gezegd?? Maar gezegd is nog niet begrepen, laat staan akkoord of uitgevoerd. Er zijn een aantal ingrediënten die helpen om een boodschap zo te zeggen dat je de ander niet beledigt en toch in beweging krijgt. Ik leg je uit wat die ingrediënten zijn en hoe je die effectief in kan zetten. 

download mijn e-book


"Het is niet mijn taak om mijn kinderen zo ver te krijgen dat ze doen wat IK wil, het is mijn verantwoordelijkheid om ze de vaardigheden aan te leren zodat ze kunnen doen wat zij willen"

Als je weerstand biedt aan wat het leven je te leren heeft, worden de lessen pijnlijker


Hoe harder je gaat puzzelen om een probleem op te lossen, des te harder je moet leren puzzelen. Niet voor alles is de oplossing dat jij moet puzzelen tot je de oplossing hebt. Ook al ben je nog zo goed in. Wat dan wel? In het E-book leg ik alles uit! 

Je moet goed kunnen luisteren als je je kind autonoom wil leren zijn 


Als een kind naar jou moet luisteren, leert het wat jij wil, niet wat het zelf wil. Als je kind zich aan jou moet aanpassen, kan het nooit autonoom worden. Een kind heeft er meer aan om naar zichzelf te leren luisteren en daarvoor is het essentieel dat een volwassene dat goed voordoet. Wees nieuwsgierig en luister. 

je kunt alleen goed luisteren als je jezelf door en door kent


Als jij jezelf onvoldoende kent, zal je regelmatig overvallen worden door twijfels. Dan zal het lastig worden beslissingen te nemen of daarbij te blijven. Als je veel bezig bent met de juiste keuzes proberen te maken, zonder dat je goed luistert naar jezelf, zal je blijven twijfelen. Je kunt namelijk nooit weten wat de hele wereld vindt. Het is al moeilijk genoeg om te weten wat je zelf vindt. Stop dus met je dat af te vragen en leer eerst jezelf goed kennen

pas als je je kind begrijpt, kun je reageren op gedrag


Als je een beetje op mij lijkt, dan reageer je net als ik op gedrag wat je irritant vind, met boosheid. Je wil dat je kind stopt met jengelen, tikken, bewegen, huilen of schreeuwen. Dat werkt vaak niet. Het helpt als je reageert op behoefte en daarbij jouw eigen behoefte uiterst serieus neemt (zie vorige tip) 

download mijn e-book


wat zeggen anderen over dit e-book?


Veel van geleerd

Ik heb je boek twee keer geluisterd. Gaf mij heel veel inzichten. Ik wil niet meer zo boos worden op mijn kind. Door je boek zie ik dat ik wel meer aan mijn kinderen over kan laten. Ik ben de hele dag politieagent omdat ik het thuis netjes wil hebben. Nu zie ik dat ze heel veel zelf op kunnen lossen. Vandaag ging kind opruimen nadat ik zei, zo kunnen we niet naar buiten. Dan moeten we eerst opruimen voordat we kunnen gaan. WErkt! En kids kwamen weer naar me toe van mama mama, huilen, piepen over de ander. Dus toe zie ik: los het zelf even op. en het drama was zo over en nu spelen ze weer lief samen. Geeft zo een bepaalde opluchting van geen politieagent te zijn.

profile-pic
Lisa
Moeder en vrijwilliger

Echt heel helpend dit!

Ik heb je boek gelezen! Het heeft me wel in laten zien dat ik veel meer kan doen dan ik zelf dacht. Ik wil zo graag dat mijn zoon leert dat hij niet voor alles van mij afhankelijk is. Hij koomt echt voor elke scheet bij mij en ik moet het dan oplossen. Ik denk door het lezen van jouw boek, dat ik daar zelf een grote rol in speel. Dat is gelijk ook een hele geruststellende gedachte, dat ik daar dus invloed op heb. Dat voelt wel heel goed.

profile-pic
Danielle
Docent Nederlands Havo 4-5

Fijn en uitgebreid!

Dit is een heel leerzaam boek! Hele heldere stappen. Beetje confronteren ook wel dat ik een paar stappen oversla vaak. Ik wil ook graag dat mijn kinderen voor zichzelf gaan denken, maar later haha niet nu. Maar ik wil juist er goed tegenkunnen dat ze nu niet doen wat ik wil, ook als dat mijn geduld op de proef stelt. Hele fijne inzichten dus!

profile-pic
Teresa

Over Mij

Ik ben Fabien Schiereck. Autonomie coach van ouders van bijzondere kinderen die moeite hebben zich staande te houden in hun leven. Ik coach ouders bij het leren communiceren in en buiten hun gezin, zodat iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontwikkelen. Intrinsieke motivatie en zelfstandigheid, zelfvertrouwen en behulpzaamheid zijn daarbij speerpunten. Hoe bijzonder je moet zijn? Daarbij is voor mij geen vraag te gek