gratis e-book

Zo gaat je kind uit zichzelf en zonder ruzie tandenpoetsen


download mijn e-book


Autonoom opvoeden

zonder straffen en belonen


Bewust omgaan met kinderen en Onvoorwaardelijk ouderschap zijn belangrijke ingrediënten bij de methode Hartig Opvoeden. Heeft jouw kind een sterke wil, en wil je niet te streng zijn maar ook geen voetveeg? 

Dan is dit E-book echt voor jou. Ik ga hier in op wat er nodig is om echt Autonoom op te voeden. En vooral welke stappen je kan nemen om duidelijk te zijn, zodat je kind weet wat er gewoon moet gebeuren en waar het zelf ruimte heeft te experimenteren en zichzelf te zijn. 

Vooral als je je regelmatig voorneemt om niet boos te worden en het je toch overkomt. Als je wel weet wat je tegen de juf zou willen zeggen, maar het je strot niet goed uitkomt, als je zou willen dat je wist hoe je je aan kan passen en het tegelijkertijd zo belangrijk voor je is dat je jezelf kan blijven. 

wat leer je?


Zeggen wat je bedoelt

Veel ouders denken, ik heb het toch gezegd?? Maar gezegd is nog niet begrepen, laat staan akkoord of uitgevoerd. Er zijn een aantal ingrediënten die helpen om een boodschap zo te zeggen dat je de ander niet beledigt en toch in beweging krijgt. Ik leg je uit wat die ingrediënten zijn en hoe je die effectief in kan zetten. 

Motiveren zonder macht

In het E-book leg ik uit dat contact maken verder gaat dan het uitzenden van een boodschap. Ik leer je uit welke aspecten echte verbinding bestaat en hoe je kunt voelen wanneer je vanuit gelijkwaardigheid in verbinding staat met elkaar. Ook bij driftbuien en woedeaanvallen. Ook als je je grens aan wil geven. 

Beter luisteren

Goed luisteren om te begrijpen is een vaardigheid op zich. Als je wil dat je kind beter luistert, moet je het zelf ook goed voordoen. Bovendien, als jij goed naar je kind luistert, ontstaat er meer begrip en contact en kan jij beter vertellen wat je bedoelt.  

Hoe je het gezellig houdt

Ik geef in dit Ebook heel veel tips om op een gezellige manier, met humor en respect, toch te kunnen zeggen wat je wil. En hoe je met een paar kleine aanpassingen het gekibbel en het onderhandelen tot een minimum kunt beperken. 

"Het is niet mijn taak om mijn kinderen zo ver te krijgen dat ze doen wat IK wil, het is mijn verantwoordelijkheid om ze de vaardigheden aan te leren zodat ze kunnen doen wat zij willen"

Gezegd is nog niet gehoord,

gehoord is nog niet begrepen,

begrepen is nog niet akkoord en

 akkoord is nog niet uitgevoerd. 


Je hebt het gezegd en er komt geen beweging. De buurman weet nu ook dat we gaan eten dus duidelijk ben je wel. Hoe hou je het vriendelijk? Hoe kun je ze nou zover krijgen dat ze zelf willen komen als je roept dat het eten klaar is.  

In het E-book leg ik alles uit! 

Je moet goed kunnen luisteren als je wil dat je kind gaat luisteren


Toen Marieke bij mij kwam voor coaching was haar grootste frustratie dat haar kinderen in haar woorden totaal niet luisterden. Ze moest alles 100 keer zeggen en bleef maar achter ze aan hollen. Toen ze naar haar middelste kind echt ging luisteren, kon ze zien waarom hij niet in beweging kwam. 

je kunt alleen goed luisteren als je jezelf door en door kent


Als jij jezelf onvoldoende kent, zal je regelmatig overvallen worden door twijfels. Dan zal het lastig worden beslissingen te nemen of daarbij te blijven. Als je veel bezig bent met de juiste keuzes proberen te maken, zonder dat je goed luistert naar jezelf, zal je blijven twijfelen. Je kunt namelijk nooit weten wat de hele wereld vindt. Het is al moeilijk genoeg om te weten wat je zelf vindt. Stop dus met je dat af te vragen en leer eerst jezelf goed kennen

pas als je je kind begrijpt, kun je reageren op gedrag


Als je een beetje op mij lijkt, dan reageer je net als ik op gedrag wat je irritant vind, met boosheid. Je wil dat je kind stopt met jengelen, tikken, bewegen, huilen of schreeuwen. Dat werkt vaak niet. Het helpt als je reageert op behoefte en daarbij jouw eigen behoefte uiterst serieus neemt (zie vorige tip) 

wat zeggen anderen over dit e-book?


Echt heel helpend dit!

Ik heb je boek gelezen! Het heeft me wel in laten zien dat ik veel meer kan doen dan ik zelf dacht. Ik wil zo graag dat mijn zoon leert dat hij niet voor alles van mij afhankelijk is. Hij koomt echt voor elke scheet bij mij en ik moet het dan oplossen. Ik denk door het lezen van jouw boek, dat ik daar zelf een grote rol in speel. Dat is gelijk ook een hele geruststellende gedachte, dat ik daar dus invloed op heb. Dat voelt wel heel goed.

profile-pic
Danielle
Docent Nederlands Havo 4-5

Fijn en uitgebreid!

Dit is een heel leerzaam boek! Hele heldere stappen. Beetje confronteren ook wel dat ik een paar stappen oversla vaak. Ik wil ook graag dat mijn kinderen voor zichzelf gaan denken, maar later haha niet nu. Maar ik wil juist er goed tegenkunnen dat ze nu niet doen wat ik wil, ook als dat mijn geduld op de proef stelt. Hele fijne inzichten dus!

profile-pic
Teresa

Veel van geleerd

Ik heb je boek twee keer geluisterd. Gaf mij heel veel inzichten. Ik wil niet meer zo boos worden op mijn kind. Door je boek zie ik dat ik wel meer aan mijn kinderen over kan laten. Ik ben de hele dag politieagent omdat ik het thuis netjes wil hebben. Nu zie ik dat ze heel veel zelf op kunnen lossen. Vandaag ging kind opruimen nadat ik zei, zo kunnen we niet naar buiten. Dan moeten we eerst opruimen voordat we kunnen gaan. WErkt! En kids kwamen weer naar me toe van mama mama, huilen, piepen over de ander. Dus toe zie ik: los het zelf even op. en het drama was zo over en nu spelen ze weer lief samen. Geeft zo een bepaalde opluchting van geen politieagent te zijn.

profile-pic
Lisa
Moeder en vrijwilliger

Over Mij

Ik ben Fabien Schiereck. Autonomie coach van ouders van bijzondere kinderen. Ik coach ouders bij autonoom opvoeden. Daarvoor leer ik ze staan voor zichzelf, rust creeeren, communiceren in en buiten hun gezin en uiteindelijk iedereen zijn eigen plek in het gezin te laten nemen. Intrinsieke motivatie, zelfstandigheid, zelfvertrouwen en behulpzaamheid zijn daarbij speerpunten.